søndag, april 12, 2009

Påskedag i Ngaoundéré

Påskedag feiret vi med gudstjeneste i Burkina. Menigheten ville absolutt feire i den nye kirken som mer er enn byggeplass enn en katedral. "Kirken" var fylt innvendig og utvendig. I følge "tellerne" var det 1012 personer til stede. Vi var av og til litt bekymret for om regnet ville komme, men det holdt oppe! Det gjorde derimot ikke det provisoriske taket. Midt under gudstjenesten begynte det å falle, og mer enn en gang måtte hammeren fram for å lage nye stolpeløsninger. Men ikke noe av dette la noen demper på feststemningen. Tvert om.
Fullt hus, ute og inne!

Det var nesten 20 barn som ble bært til dåpen i dag, pluss to voksendåp. Det var veldig fint å være med på. Jeg, Jan Erik, døper ikke hver søndag, men klarte å tråkle meg gjennom dåpsliturgien. - De ble da døpt...!


Pasteuren preker så taket faller ned.

Slik ser det ut når gudstjenesten er slutt og alt skal rigges ned. Til uken fortsetter byggearbeidet og de har godt håp om å få på taket innen en måneds tid. Folk er ivrig med på dugnad, ikke bare mannfolk som murer, men damer som henter vann, ungdom sjauer og prestene som blander sement. Det ser riktig lovende ut!
Flott å feire oppstandelsesdagen i en menighet som det spirer og gror i. Forhåpentlig kan det feires påske i en fiks ferdig "Burkinakatedral" neste år!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære dere, fortsatt god påske til dere alle fem. Flott å lese og se bilder fra strålende påskefeiring ,selv om katedralen ikke er helt på plass. Det må ha vært en sterk opplevelse. Jeg er så glad for at Kristin og jeg fikk feire påsken i Ngoundere for to år siden sammen med dere, og at vi fikk kjenne på atmosfære og lyden av sang og musikks om ikke kommer fram i teskt og bilder.Hils så mye til kjente. Klem fra Berit

Anonym sa...

Hei dere! Ser ut til at dere har hatt en flott påske! Det har jeg også hatt. Flere dager i Øystese og så i Undrumsdal. Har det kommet ned noe engelsk godteri? Mange klemmer fra Marianne