lørdag, april 18, 2009

Collège 50 år

Onsdag startet en storstilt feiring av Collège Protestant, kirkens ungdomskole/videregående. Det er 50 år siden den ble startet og i alle disse årene har skolen hatt en stor betydning for mange ungdommer både her i Ngaoundéré og i resten av landet.
Collège har for tiden rundt tusen elever og av disse er det ca hundre som bor på internatet. Gjennom tidene har det gått ut mange elever som nå gjør seg bemerket i landets samfunnsliv; ministre, høyesterettsdommere, kirkeledere og borgemestre. Denne uka er mange av dem tilbake og feirer skolen som de alle har ett forhold til. Programmet er rikholdig og variert. I går var vi tilstede på en konsert i Millenniumskirken hvor skolens kor hadde en fremtredende rolle. I tillegg hadde skolekoret til den katolske videregående skolen også spurt om de kunne komme og feire sammen med sin "søskenskole".
Kirken var ganske full da vi ankom en liten halvtime etter oppsatt oppstart og det viste seg å være akkurat i rett timing. Hele kvelden var ledet på en flott måte og korene viste seg fra sin beste side. I tillegg var det dans av noen elever. Det var mye glede og respons fra publikum og det kokte til tider i kirken. Selvfølgelig er Erik Sandvik en viktig person under et slikt jubileum, han har vært knyttet til skolen i over 40 år og var med å starte opp et av skolens kor; Gospel Singers. I går hadde han rollen som dirigent for de gamle elevene og han hadde ikke glemt gamle kunster.

I dag er det fotballkamper, parade og kulturell aften og det hele avsluttes med en festgudstjeneste i morgen. Vi gratulerer Collège med feiringen og håper at skolen fortsatt kan bety mye for ungdommen her!

1 kommentar:

Anonym sa...

skulle gjerne vært med på feiringen!

Olav