tirsdag, oktober 17, 2006

Gudstjeneste

Nå er det kommet tre nye ungdommer til Ngaoundéré, Tor Marius, Astrid Katrine og Kari Helene. Disse tre skal være her i seks måneder gjennom Hald internasjonale senter. De ankom byen vår lørdag kveld og søndag morgen klokka 08.30 var de sammen med oss for å feire gudstjeneste.



Det var utegudstjeneste på Collège Protestant, med et spesielt fokus på forbønn for elevene, lærerne og foreldrene og for det nye skoleåret. Det hele startet med et flott inngangsprosesjon, hvor to store kor deltok. I løpet av gudstjenesten var det ikke mindre en fem forskjellige kor som sang. Selv om de nye ikke forstod så mye av en fransk gudsjeneste, var det flott å oppleve gleden og feiringen i en gudstjeneste.

Gleden ble ikke mindre av at en ung kvinne ønsket å kommet tilbake igjen til den kristne tro, etter å ha vært muslim. Hun var en kristen tidligere, men så giftet hun seg med en muslim, og da blir hun automatisk regnet som muslim. Men hun hadde opplevd mye sykdom og vonde ting, og nå hadde mannen hennes akseptert at hun kunne bli en kristen og delta på gudstjenester. Livet vil sikkert fortsatt være vanskelig for henne - vær gjerne med å be om at hun må bli bevart i troen.


- Gudstjenestefeiring med korsang -


Vi feiret gudstjeneste i tre timer, og Peder satt på fanget og tok livet med ro! Han begynner virkelig å få kirkekondis. Gregor og Einar hadde nok hatt større problemer, men de var på søndagsskolen og etterpå hadde de fotballkamp i hagen!

1 kommentar:

Agnar Aasland sa...

Hei! Supert at dere har tatt imot de tre studentene og også tatt de med på gudstjeneste. Tenker det var en stor opplevelse. Gleder meg til å komme til Kamerun selv i desember. Agnar Aasland, leder Team Nettverk