mandag, oktober 09, 2006

Bibelskolen har startet

Litt stresset og alldeles ikke helt trygge på hva som ventet oss dagen etter, gikk vi til sengs fredag kveld. Fortsatt var det litt som gjensto av åpningstalen og litt praktisk som måtte ordnes!

Lørdag morgen våknet jeg kl 06.00 og fant ut at Jan Erik hadde stått opp for en god stund siden. Da Gregor kl 06.15 lurte på om han ikke kunne gå ut å sykle – innså vi at dette ikke var en helt normal lørdag.

Vi troppet opp i lokalene i god tid, etter afrikansk mønster, fem minutter før oppstart, og skjønte at vi i hvert fall ikke ville bli helt alene. Nesten ti mennesker var allerede møtt opp! Og da klokka hadde passert åtte med 20 minutter var det 20 forventningsfulle og lærevillige studenter i alle aldere klare for bibelkurs. Blant studentene var det universitetslærere, sykepleiere, husmødre, håndverkere og vaktmenn. Mange av dem hadde ikke tatt i en kulepenn på 15 år. - Så blir det en utfordring for lærerne og finne den gylne middelvei og det rette faglige nivået.

Jan Erik ønsket velkommen og tok de neste to timene alle med på en liten reise gjennom programmet og visjonen for skolen. Etterpå holdt han en tale med tema: ”Hvorfor gå på bibelskole?” ”Her i Afrika strever alle hver dag for å få tak i mat. De tåler både hardt arbeid, stekende sol og striregn for å finne mat. Men hvilke anstrengelser gjør vi får at sjelen skal få mat? Kanskje er det slitsomt og tar mye dyrebar tid å gå på bibelskole, men det er mat for sjelen! Mat for vårt evige liv!”

Men det var ikke tid til å begynne pent og rolig, så allerede kl 11.00 var første forelesning i gang. Rév DOUDET Luc startet med temaet : « Comment lire la Bible? - l’Autorité de la Bible ». Gjennom 18 lørdager i dette skoleåret og like mange for neste skoleår vil studentene bli kjent med fagene Det gamle og nye testamente, dogmatikk, kirkehistorie, praktisk teologi, islam og dens lære og en del andre utvalgte aktuelle temaer. Vi håper at dette kan gi studentene en enda større glede over evangeliet og være bedre rustet til å møte sine ”søsken” med gledens budskap.

Vi er allerede i gang med planleggingen av to nye to-årskurs i landsbyene Nom Kandi og Belel.
(Stine)

3 kommentarer:

Borges sa...

Gratulerer!
Det må være godt å være igang med dette. Vi følger spente med og ønsker dere Guds velsignelse!

vennlig hilsen oss 5

Anonym sa...

Hei alle sammen!!

Gratulerer- vi vil følge dere og venter spent med å høre mer fra Kamerun. Lykke til. Må være veldig spesielt å starte opp med studenter. Guds velsignelse!

Hilsen Inger lise og Rino

Anonym sa...

Godt jobba Jan Erik! Fikk en link fra NMS om oppstart i jobben din i Ngé.

Jeg kan tenke meg at det lå mye forberedelse (i fransk) før undervisningen startet opp. Slik er og må det bare være når du skal undervise på et nytt språk.

Jeg ønsker der Guds velsignelse over familie, arbeid og fritid!

Per Gunnar