torsdag, oktober 26, 2006

Fallulykke og evakuering

I går morgen fikk vi telefon om at vår kollega Njell Lofthus var lagt inn på sykehus. Han er som mange vet kommet hit for å lede arbeidet med sette taket på Universitetskirken på Dang. Han hadde falt ned fra et stillas som var ca 6 meter høyt. Njell er alvorlig skadet i ryggen og etter anbefaling fra dr Nelson (amerikansk kirurg) startet vi straks evakueringsplanen. Det er nå bestemt at det vil bli sendt et ambulansefly fra Norge i morgen. Flyet vil sannsynligvis kunne ta av herfra tidlig lørdag morgen og setter kursen mot Gardermoen. Både ham selv, familien i Norge og vi andre synes det tar litt lang tid!

Her i Kamerun fungerer sykehusene på en annen måte enn i Norge. Hver pasient må ha sine pårørende med seg som sørger for mat, drikke, tilsyn og vask. Vi norske må derfor være hverandres familie og ta det ansvaret som det medfører. Hver og en trår til og vi avløser hverandre hver annen time. Det blir på en positiv måte tydelig at vi er avhengige av hverandre.

Dette er trist og vondt, og føles ikke så lite meningsløst. Vær gjerne med å be for Njell og hans familie som venter i Norge. Husk også på den lange reisen!

Ingen kommentarer: