mandag, februar 23, 2009

Bygging og varme

Slett ikke så lett å vite hva man skal skrive om på bloggen til en hver tid. For tiden har det vært mest hverdager og ikke så mye spennende å skrive om. Men da jeg tok en titt på bildene vi har tatt i det siste, skjønte jeg jo at det var da litt nytt å fortelle om.


Siden det nå er tørketid er det også tid for å bygge hus. I Burkina, et fattig boligkvartal rett bak stasjonsområdet, er de i full gang med å bygge ny kirke. Den gamle kirken er allerede altfor liten selv om den ble bygget i 1992. Så hver eneste lørdag er det dugnad i menigheten og på lørdag var Jan Erik på besøk for å ta noen bilder og motivere de til videre arbeid. Også presten Djidéré Mathieu arbeidet på tomta. I løpet av ett års tid håper de at kirken skal stå ferdig slik at de slipper å feire tre gudstjenester på søndag for at alle skal få plass. En venninne som går i menigheten er ganske oppgitt for tiden; allerede før velsignelsen er ferdig, er nye mennesker på vei inn i kirken for å sikre seg plass til neste gudstjeneste. Men menigheten består av mange fattige mennesker, kun et fåtall har fast jobb, mens resten får seg stråjobber slik at de har akkurat nok til dagens bekymringer - det er derfor en stor utfordring å samle inn penger til ny kirke. Men de har virkelig kommet et langt stykke og ønsker seg veldig litt mer midler slik at ikke byggeprosessen skal stoppe opp!


Pasteur Abdolaye har også restaurert og bygget på huset sitt. Det er blitt ett flott hus med fire forskjellige utleieenheter. Vi håper virkelig at det kan bli til velsignelse for han, familien og også for pasienter på sykehuset. Det er jo en kjent sak at han har et meget godt hjerte og at han derfor bruker mye av sine egne penger til pasienter som ikke har noe - enten for å kjøpe medisiner eller for å gi de mat.


Hans kjære kone, Germaine, har vært syk i nesten en måned nå. En liten operasjon i hånda, utviklet seg til en alvorlig infeksjon med mange komplikasjoner. Hun er heldigvis på bedringens vei nå og jeg (Stine) håper at hun fort blir frisk slik at jeg får lært meg å lage couscous før vi reiser. Litt skikkelig kamerun-mat må jeg jo kunne lage.


Varmen har også kommet for fullt nå. Hver dag er det godt over 35 grader i skyggen og det er godt med en liten siesta etter middag. Bassenget er også deilig, men vi har visst ikke hatt så mye tid til å være der. De siste søndagene har vi vært på tur, selv i varmen er det godt med en utflukt til Mballang og Lac Tison.

1 kommentar:

Borges sa...

Gøy å lese nytt igjen. Trist at Germaine er syk. Send henne varme tanker fra kalde nord. Gi også Abdoulaye og Mathieue en klapp på skuldra fra oss. Vi tenker ofte på dem! Snørekorder og hverdager til tross.
Magne falt ned fra hyttetaket igår, og heldigvis er det taket langt lavere enn kamerunske kirketak, så han er noe som likner oppegående fortsatt... Men takk og pris for analgetika... (eller hva JE??)

Hils gutta deres med en klem. Her soves det.

Klem