søndag, januar 04, 2009

GODT NYTTÅR!

Da ønsker vi alle våre lesere et riktig godt nyttår 2009!
Det har blitt dårlig med bloggoppdatering denne jule- og nyttårshelgen. Det er ganske enkelt fordi vi har hatt viktigere ting å holde på med! Men her kommer et kjapt tilbakeblikk på dagene vi hadde sammen med familien Borge:
Bamseklem

Dr Borge i full jobb på tannklinikken på misjonssykehuset i Ngaoundéré. Artig for Magne å møte to kamerunske kolleger som begge er utdannet i Norge og snakker flytende norsk.

Julefeiring i heimen. Pinnekjøtt smaker faktisk skikkelig godt. Vi hadde nesten glemt det!

Her følger noen bilder fra julens gudstjenester: Søndag før jul var det konfirmasjon i Millenniumskirken. På første juledag var Jan Erik fadder til en liten gutt som heter Moïse og vi alle ble invitert hjem i dåpsfest hos foreldrene Bernatte og Raphael.
Legg ellers merke til bildet der Stine leder an i dansen under juledagsgudstjenesten. Mannen hennes og sykehusprest Abdoulaye befinner seg i skyggen. En festlig og frodig gudstjeneste med mye sang. Det var 18 konfirmanter og 40 dåp (barn og voksne). Det hele var unnagjort på mindre enn fire timer!

Så følger noen bilder fra turen til Maroua og Wasa. Vi så ikke så veldig mange dyr, men med hyggelig reisefølge betyr ikke det så mye. Men vi så da (som vanlig) apekatter på veien nordover og denne gangen hadde vi gleden av å ordentlig hilse på flodhesten Africa som tilbringer dagene utenfor Garoua. Trykk her for å lese en artikkel i VG om Africa. Det tok lang tid før hun ville komme opp på land, men da hun endelig kom ble det mulighet for å mate henne for dem som ville. Oscar og Gregor var de første som spratt fram. Da Einar stilte seg klar for å mate flodhesten tok like så godt dyretemmeren Einar i armene og plasserte gutten på flodhestryggen! Vi er ikke så sikre på hvem som ble mest sjokkert; gutten eller foreldrene. Det var uansett ikke verre enn at Tiedemann ville prøve de samme etterpå. Et minne for livet!

I Wasa hadde vi håpet å se både elefanter og løve, men måtte nøye oss med en giraff og en haug antiloper. Men det var sannelig spennende å gå rundt bilen og studere ferske løvespor. Vi prøvde å forfølge dem, men uten hell. Vi ble enige om at løven nok så oss selv om vi ikke så den!

Til slutt feiret vi en fin nyttårsaften på Den norske skolen. For de store barna startet det nye året med bading i bassenget og fortsatte med oppskyting av raketter som kun gav fra seg utrolig mye smell. Men desto bedre for våre gutter og Finn Ove!

Vi har nå i kveld fått melding om at Borges er hjemme i 17 kuldegrader. Kun en forskjell på 50 grader fra Douala - akkurat kulda misunner vi dem ikke!

3 kommentarer:

Borges sa...

TAKK FOR OSS!!! Vi sier det igjen: Vi er heldige! Som dere skjønner; det første vi gjør etter en reise på to døgn er å sjekke deres blogg... Så vi glemmer dere ikke. -og ikke Abdoulai, Moise, Mann, Philip, Bernadette eller noen av de andre heller. De har limt seg fast i våre kalde hjerter.

Anonym sa...

Velkommen hjem til Borges. Vi har fulgt dere i tanker og bønner.
Og til våre kjære i Kamerun: takk for nytt og flotte bilder. Det ble også litt mormorsjokk: trodde ikke flodhester var noe lekedyr...
Godt nytt år til dere og alle kjente.

THE BJØRNTVEDT HUSBY'S sa...

Så koselig at dere har hatt det så fint i jula og nyttår at dere ikke har hatt tid til å skrive blogg....!
Godt nytt år til Stine, Jan Erik, Gregor, Einar og Peder!

Rina