tirsdag, desember 23, 2008

Julebesøket er kommet!

På lørdag ettermiddag ankom 5 slitne gjester og en sjåfør endelig Ngaoundéré etter mer en 14 timer i bil. Men turen hadde gått kjempefint og barna synes at de hadde sett ganske mye spennende langs veien. Så heldigvis hadde de ikke tatt skrekken av det dårlige kommunikasjonstilbudet som er i dette landet.

Selv om gjestene var slitne var ble det allikevel tid til litt fotballsparking og lek. Selvfølgelig er det jo en god gjeng med kamerunere som også sparker sammen med dem. Og språket er ikke noe stort hinder, men kommer jo nesten like langt med å lage morsomme grimaser til hverandre. Idag kom Tiedemann stolt inn og fortalte at nå klarte de å si navnet hans helt rett - men han synes det er litt verre å huske alle de kamerunske navnene. " De har jo bare to å lære, mens vi har minst ti"Gregor og Einar er jo også veldig glade for at vennene sover hos dem og de våkner hver morgen til kos og tull i sengene - det er bare toppen! Selv om det er litt vanskelig å sove om kvelden når alle dagens hendelser skal prates om.

Igår var både barn og voksne en tur på sykehuset for å se hvordan det var der. Barna ble med på barneavdelingen og møtte en gutt på 12 år med et alvorlig hareskår. Han har allerede blitt operert en gang, men venter på flere slik at han etterhvert kan klare å spise og snakke uten vanskeligheter. At foreldrene også er døde og at han kun har en farsfigur som tar seg av han, gjorde jo ikke det lettere for våre barn. Det ble et tøft møte med den harde virkeligheten som er her ute og det var mer en nok for ungene, som gikk så tilbake til misjonens område. Mens vi voksne fortsatte omvisningen sammen med sykehuspresten Abdoulaye. Det var mange triste skjebner som møtte oss og det er vanskelig å kjenne på den urettferdigheten som er mellom den fattige og den rike verden.

Magne fikk i tillegg vært innom tannlegekontoret. Spennende og se en litt annen virkelighet enn i Norge. Siden begge de to tannlegene er opplært på odontologisk fakultet i Bergen snakker de norsk og Magne er derfor sammen med de på jobb i dag.

Følelsen av jul er kanskje ikke helt her ennå, men nå skal vi ihvertfall pynte pepperkakehuset og juletreet, slik at det blir litt mer jul i stua. Deretter er vi invitert på formiddagsbesøk til Lamidoen i byen. (Småkonge over vårt område) - vi gleder oss!

3 kommentarer:

Vidar sa...

Godt å vite at dere har fått hyggelig besøk i julen og at de har kommet vel fram!
Velsignet jul til dere alle!

Anonym sa...

Så godt å se at julebesøket er kommet vel fram. Nå ønsker vi dere alle en gledelig jul. Vi vet at det blir jul i Kamerun også.
Her er julegjestene på plass.
Store juleklemmer til alle fra MORMOR og BESTEFAR

Anonym sa...

Godt nytt år til dere alle. Kjekt å lese sidene deres. har kost med med noen flotte amarylis fra Granly. jeg var der på julemesse før jul og "talte" Det er alltid hyggelig å være hos DELK. Hilsen til kjente fra Sigrun