onsdag, desember 17, 2008

Juleavslutning for Peder

Etter tre måneder på kamerunsk skole var endelig dagen kommet for å feire at nå var det juleavslutning. Kamerunere er glad i å feire og derfor er en slik avslutning en stor happening. Foreldre og søsken var høytidelig invitert, alle barna måtte gå til innkjøp av like skjorter og øvelsene hadde vært mange og lange.
Idag morges var det en spent gutt som tok på seg finklærne og det var ingen spørsmål om han måtte gå på skolen. Det var bare å bli fort nok ferdig til å gå! Barna hadde fått beskjed om å komme til kl 08.00 og i god tid før åtte var vi klare til å gå ned til skolen. Men dette var nok en beskjed som kun gjalt kamerunere - for det var jo ingen barn der nede. Så Peder og jeg gikk hjem en tur før vi returnerte en time senere. Selv da var vi blant de første og det tok enda en time før festen var igang. Men det var fort glemt når det hele begynte.
Peder går i mellomklassen og de hadde forberedt både sang, ballett og sketsj. På balleten var Peder ganske så flott der han sto og prøvde å få med seg bevegelsene. Men det hele var egentlig ganske vanskelig når han hadde krone på hodet også - så til tider glemte han seg helt bort og bare så på folkehavet som kikket på han.

Etterpå spilte han engelen som kom med beskjed til gjeterne om at en Frelser var født i Davids by. Vi hadde øvd ganske mange ganger hjemme på det han skulle si, men allikevel trodde jeg ikke at han skulle gjennomføre med så mange tilhørere. Men det var ingen grunn til bekymring - han gjennomførte med stil. Tok mikrofonen og sa fram de to setningene han skulle si på fransk - da var både Doudou og jeg ganske stolte.

På slutten måtte jeg dessverre forlate festen, så jeg gikk glipp av den store overraskelsen - tradisjonell Bayadans i bar overkropp og blader rundt livet og på hodet. Heldigvis var det en fotograf tilstede, så vi får nok tilbud om å kjøpe noen bilder om noen dager!!

Godteposen som ble utdelt tilslutt gjorde jo festen var fullkommen og Peder var virkelig fornøyd da han ruslet hjemover. I morgen er det den norske skolen som skal ha avslutning og da er det noen andre som skal i vinden.
Peder og bestevennen Jean Marie

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære dere alle
Moro for oss ryenbergere å se en skole som er så anderledes. Det var virkelig et flott bilde av deg, Peder og bestevennen.Vi ønsker dere en velsignet julehøytid,godt å følge dere og se at dere har det bra. Hilsen Marit og Jacob

Anonym sa...

Incroyable!

Anonym sa...

Kjære Peder

Det så ut til å være flott skole- avslutning. Og så flink du er Peder, danser ballett og er engelen som til og med snakker fransk. Fint bilde av deg og bestevennen.
I morgen har mormor skoleavslutning, så er det litt vask og puss hjemme, og så er det jul.
Hils storebrødrene og kos dere masse i jula.
Kjempeklem fra mormor