søndag, januar 18, 2009

Ettermiddagstur til Ngaoundérétoppen

Nå begynner det å bli forholdsvis varmt i Ngaoundéré. Midt på dagen ligger temperaturen på omtrent 35 grader. Det betyr at det er i varmeste laget å ta den planlagte søndagsturen til Ngaoundérétoppen rett etter kirketid, det vil si i 12-tiden. I kirken vi går i begynner gudstjenesten klokken åtte, og i går var det ferdig i halv ti-tiden. Noen ganger føles det litt rart å gå hjem fra kirken så tidlig; i Norge hadde vi ikke kommet langt med frokosten på den tiden. Først klokka 16 var vi klare for å bestige byens stolte fjell.

I tillegg til vår familie var Benjamin, Man, Nina, Tomas, Daniel, Mikael og Mathieu og Solange Djidéré med sine to gutter med på turen. Og det var pasteur Mathieu som skulle være vår guide; han lovte å ta oss med til noen hemmelige huler og grotter. Hele oppveksten hadde han sammen med vennene sine løpt rundt i disse fjellene og utforsket landskapet. De store guttene hadde massevis av energi og løp foran, de kom fort til toppen. Peder imponerte som fjellklatrer; han pustet og peste men uten å klage. Han kom til toppen skitten og svett, akkurat som oss andre. På toppen ventet en flott usikt og vi kunne nyte en deilig sval vind. Med oss hadde vi vann og kjeks.
Men vi kunne ikke hvile for lenge. Vi skulle jo på grottesafari. Det bar ned i noen trange passasjer; Mathieu foran og vi andre etter, store og små. Vi måtte smyge oss, klatre og hoppe. Vi kom til et sted der det var nesten helt mørkt. Flaggermusene suste over hodene våre og noen i følge ville helst snu. Vi sendte ut to speidere for å sjekke veien videre. De kom tilbake og sa at de hadde sett en åpning men det var for bratt og hvis man skulle passere der måtte man trosse hundrevis av flaggermus. Veien videre var verken trygg eller fristende. Vi gjorde vendereis og tok fatt på hjemveien.






Guttene mente at turen hadde vært akkurat passe lang og akkurat passe skummel. Og vi, vi var helt enige. Bare Mathieu måtte finne seg i å bli mobbet av kona, hun syntes han var en dårlig hyrde for sauene. Det er av sine egne man skal ha det!

5 kommentarer:

Borges sa...

Herlig! Vi skulle gjerne vært med, (iallefall på deler av turen...). Vi savner dere alle, og tenker på både gamle og nye venner. Fint og se igjen Tiedemanns joggesko!
Mens dere klatret og svettet, snødde vi nesten inne. Dermed måtte noen av oss også ut å svette... Så hett er det både her og der.

Benedicte sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Benedicte sa...

Det er spennende å følge med dere! Guds velsignelse!

Anonym sa...

Høres ut som en flott tur, skulle gjerne vært med jeg, også;)
- men tok en tur dit i tankene, så takk for at dere forteller.
Gud velsigne dere!
Klem kusine Torunn

Anonym sa...

hallo dere, jeg blir misunnelig på varmen og naturen.ser spennende ut.kos dere så lenge dere kan i varmen. familien her sender de beste hilsener.klemmer fra oss fire - fra slapsevær rundt null