lørdag, november 18, 2006

Universitetskirken reiser seg

- Så er dagen kommet som vi har ventet på. Endelig er mobilkranen her for å løfte taksperrene på plass.

Etter den tragiske ulykken den 25. oktober der Njell Lofthus falt og ble lam fra brystet og ned, har arbeidet naturlig nok stoppet litt opp. Skjønt stopp har det ikke vært. Rune Kristoffersen har midlertidig overtatt det dagelige ansvaret for byggingen og det har hele tiden vært noe aktivitet på tomta. Njell hadde rett før ulykken snakket med det fransk-italienske firmaet Dragage om muligheten for å skaffe en mobilkran for heve tak-konstruksjonen. Dere kan ikke forestille dere hvor eksotisk en mobilkran i Ngaoundéré er. - Det er som å se SS Norway på Mjøsa!


Hele dette arbeidet med kranen har blitt kraftig forsinket og det har i perioder hersket fullstendig kaos både om hvilke avtaler som er inngått og ikke minst til hvilken pris. I dag har jeg vært på byggeplassen og gjort de siste (?) forhandlingene med den franske sjefen og hans kamerunesiske kompanjong, vel å merke med god hjelp fra Njell. Han har hatt de store gutta på tråden mange ganger de siste dagene. De knallharde forhandlingene skjer fra sykesengen på Drammen sykehus. Dette er forresten en helt ny bransje for meg, særlig å ha med folk å gjøre som liker seg best når pengene er under bordet og ikke oppå. Jeg har derimot på skikkelig vis overlevert halvparten av pengene i dag - med god prestelig samvittighet - og betaler siste avdrag i morgen klokken 18.00. Da skal etter planen alle sperrene være på plass.

Så er det morsomt å se at arbeidet er i gang og at kirken er i ferd med å strekke seg mot himmelen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Gratulerer både med taket på plass og din rolle som forretnigsmann. Du er god. Dette er det virkelige misjonærlivet. Der gjør vi stadig noe vi i utganspunktet ikke kan.
Sigrun