onsdag, november 15, 2006

Don de récolte

Sist søndag var det høsttakkefest i vår kirke. Det er på mange måter et av årets høydepunkter. Gudstjenesten begynte klokken 8 og ikke lenge etterpå var hele kirken stappende full, ganske mange måtte nøye seg med en plass ute.

Alle kirkefolkene har forberedt seg til denne dagen i uker og måneder. Under takkeofferet skulle alle i tur og orden gi sin gave i forskjellige grupper. Søndagsskolebarna, eldsterådet, kirkeledelsen, studentene på Collège og arbeiderne på sykehuset og mange, mange flere kom dansende inn i kirken og gav sin gave. Misjonærene hadde jo selvfølgelig sin gruppe, til stor glede for kameruneserne. – Det er en kjent sak at de hvite sliter litt med dansetrinnene!

Fire kor sang mens den ene gruppen etter den andre toget inn. Her gav en både naturalia og penger.

Etter nesten fire timers feiring hadde kirken klart å samle sammen over 1.3 millioner f CFA. Ca 15 000 norske kroner som skal gå til lønninger og drift av kirken. Egentlig ganske imponerende, midt i fattigdommen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

HEI!!
Høres ut som en meget fargerik gudstjeneste. Jeg er mektig imponert over deg - Jan Erik..som har gudstjenester på fransk. Gleder meg stort til påsken.
Hilsen til alle 5 fra liza

Borges sa...

IMPONERENDE!!!
Når dere klarte 1.3 mill kan vel ikke vi være dårligere... Julemesse på Skauen på lørdag. Vi skal danse og tyte ut noen gryn...