søndag, mars 11, 2007

SOIRÉE AMICALE

Lørdag kveld var det klart for vennekveld i hagen vår. Helt siden lenge før jul har Gregor og Einar snakket spurt om vi kunne arrangere en fest for vennene deres. De hadde den oppfatningen at mamma og pappa stadig vekk var med på noe festlig og da var det bare rett og rimelig at de også skulle « fêter un peu ». At vi voksne går fra fest til fest er nok en mild overdrivelse, men vi ville mer enn gjerne lage fest for guttene og deres venner. Ti stykker var høytidelig invitert og hver og en måtte vise invitasjonen til vakten i porten for å slippe inn på festen som begynte kl 18.30. Da var bålet allerede tent opp og filmutstyret rigget opp. Først av alt var det spising. På menyen stod det couscous med tomatsaus og kjøtt. Couscous spiser man med hendene derfor måtte alle vaske hendene sine skikkelig før måltidet. En liten gutt studerte tallerkenen sin grundig og smilende kunne han fortelle meg at det var første gang i livet at han hadde fått fire kjøttbiter i sausen sin. Vanligvis fikk han null eller én! Alle fikk hver sin brus og rundt bålet var det skikkelig ”bursdagsstemning”. Og for å sitere en av de begeistrede småguttene: ”dette er den første festen jeg har vært på der jeg har fått lov til å snakke så mye jeg vil!”

Etter at alle hadde spist seg mette og gode og skrapt bunnen i samtlige kjeler ble det en kjapp runde ”boksen går” før det var tid for kveldens film. Mellom to trær i hagen hadde vi spent opp et digert lerret og noen gamle kor-trabulanter gjorde nytten som stoler. Det hele ble faktisk ganske stemningsfullt og stilig. Vi begynte med filmen ”Istid” og avsluttet med et par episoder av ”Tom og Jerry”. Da var det flere av nattevaktene som ikke greide å holde seg unna. - Makan til gæern katte hadde de aldri sett! Store og små lo seg krøllete av galskapen. Sånn er det her der de færreste har så mye som hørt om Donald Duck.

Før gjestene gikk hjem hadde vi en liten sangstund rundt bålet som var i ferd med å brenne ned. Vi sang sanger som de fleste kunne fra søndagsskolen. « Dieu est bon pour moi », « Qui a créé les fleurs rouges ? » og « L’amour de Dieu est si merveilleux ». Alle synger av full hals og på bildet ser dere hvordan de prøver å vise med kroppen at Guds kjærlighet er større enn alt.

Da klokka var ni var selskapet slutt og alle var enige om at dette hadde vært en strålende fest.
Peder holt ut til siste slutt. Den siste halvtimen med smukk!

8 kommentarer:

Anonym sa...

dette så ut som en fantastisk flott fest!!! ute med bål og film høres veldig spennede ut... da ble nok vennene deres kjempeglad!!!
klem tante Torgun

Anonym sa...

Hei Gregor og Einar
Endelig fest i hagen! Så flott at det ble noe av- vi hørte jo om både mat-ønsker og praktiske forberedelser når vi var hos dere. Og ut fra bilder og tekst så dette ut til å ha vært en veldig fin kveld. Mamma og pappa er kjempegreie med dere! Hils dem og Peder med kjempeklemmer fra MORMOR

Unknown sa...

Kult!

olav

Anonym sa...

Så flott. Tenker dette er et minne for livet for de fleste. Sigrun

Anonym sa...

For en flott fest!! Høres ut som en drømmekveld både for normenn og kamerunesere. Dere er heldige!Kjempeklem fra Tante Erikka

Maria og Espen Tveten sa...

Fantastisk! Skikkelig bra foreldre!

Anonym sa...

Hei alle sammen!
Gleder meg fantastisk mye til å se dere igjen! Ikke lenge til nå!

Anonym sa...

hei alle sammen!Jeg tror at det var en gøy fest.Jeg hadde alrig hatt en sånen fest hjeme.Dere er heldige.Var det en gøy film?Jeg har en lærere som har vært på besøk læreren min heter Cecilie.
syns dere Cecilie er snill?det er moren til anette.