torsdag, mai 01, 2008

MOTORSYKKELULYKKE

Vi har hatt noen tøffe dager her i det siste. På fredag for snart en uke siden ble Jan Erik utsatt for en motorsykkelulykke på vei hjem fra Gamba. Han skulle passere forbi en lastebil som kjørte ganske sakte og idet han er på siden av lastebilen vrenger den sterkt til venstre for å unngå noen huller i veien. Sjåføren hadde selvsagt ikke sett motorsykkelen. Jan Erik måtte da kaste sykkel ut i grøfta for å unngå å kræsje med lastebilen. Han stupte over sykkelen og ble liggende.

Det kom raskt noen kamerunesere til for å hjelpe han og etter ganske kort tid ble han fraktet til sykehuset her i Ngaoundéré, hvor han selv ringte til oss. Det ble ett døgn på sykehus her, med kraftige smerter i begge armene. Smertene ble av en amerikansk misjonslege ganske raskt diagnostisert til å komme fra rygg/nakke. Det ble så besluttet at han skulle sendes til Yaoundé for CT-undersøkelse der. Heldigvis fikk vi raskt tak i et misjonsfly som kunne frakte oss dit. Men det var forferdelig å måtte reise fra Gregor, Einar og Peder i den usikre situasjonen som var.

Etter undersøkelser i Yaoundé og siden han også begynte å mistet kraften i armene ble det bestemt seint på søndag kveld at han skulle sendes til Norge med ambulansefly. Da var vi utrolig lettet begge to. For det er ikke til å legge skjul på at å være på sykehus her er noe helt annet enn i Norge. Her ute må man være både pårørende, sykepleier, håndlanger (springe rundt for å kjøpe medisiner) og overoppsynsmann. Særlig det å hele tiden skulle passe på at han ikke ble snudd eller sendt opp på do eller annet som skulle ødelegge for ryggen hans var vanskelig.

Det ble tre ganske slitsomme dager i Yaoundé. Jan Erik hadde mye vondt og han hadde også vanskelig for å sove. Timene gikk derfor ikke veldig fort. Men vi fikk jo tid til bare å være litt samme og også kjenne på den gleden over at vi fortsatt hadde hverandre.


Tirsdag morgen klokken 9 var det avtalt at det tyske teamet skulle komme og tyskere vet hva klokka er, så presis som avtalt var de på plass. Selvfølgelig kom vi jo oss ikke av gårde helt til tiden for alle rapportene var jo ikke helt ferdige fra de kamerunesiske legene. Men flyet kunne ihvertfall ta av fra Yaoundé litt over 11. Da var det en trist, men også litt lettet kone som sendte sin kjære av gårde, jeg visste jo at han var i de beste hender.


Jan Erik kom til Ullevål sykehus rundt midnatt og igår hadde han en ny CT-undersøkelse. Det ble etter resultat av denne bestemt at han kunne få lov å bevege seg oppe for helt nødvendige ærender. Men kreftene eller mangel på dem er fortsatt det samme i armene. Nye undersøkelser blir ikke gjort før de tre dagene med karantene er over. Siden han kommer fra et sykehus i utlandet må han vente på svar på bakterieprøver. Så hva som videre skjer med han er fortsatt uvisst. Jeg og guttene avventer situasjonen litt her i Ngaoundéré før vi bestemmer oss for å hva slags opphold det blir for oss i Norge. Forsikringen er ihvertfall klare for å sende oss til Norge.

Jeg har snakket med han på telefon og han var ved ganske godt mot. Han var også veldig takknemlig for at NMS allerede hadde vært på besøk og at han visste at det var mange som ba for han. Både i Norge og i Kamerun

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vi føler med dere alle og ber om at dette må gå bra, og for de neste dagene og ukene deres. Det var fint å kunne besøke Jan Erik på Ullevål i dag.

Marianne og Terje

Anonym sa...

Takk for orienteringen Stine. Den gav mer info og lys over situasjonen.

M� Gud gi dere den styrke dere trenger for hver dag.

Hilsen Per Gunnar G.

Anonym sa...

Vi tenker på dere hele tiden om dagen! Både store og små ber for dere og håper at dette snart er over og at alt er vel igjen. (noen små har ymtet frempå om ikke gutta kunne komme til Norge NÅ, men vi forsøker å forklare at det er litt underordnet akkurat nå.) Guds fred, god bedring og lykke til!!!

Varme tanker fra fam Borge

Anonym sa...

Godt å høre at Jan Erik blir tatt hånd om her i Norge nå. Jeg ber om og håper at dette skal gå bra, det tror jeg det vil.

Anonym sa...

Godt å høre at Jan Erik får god hjelp i Oslo nå. Vi tenker på deg, Stine, og guttene. Det trengs så uendelig mye tolmodighet når helsa plutselig ikke er den samme. Utholdenhet når en ikke vet. Ber om at dere alle må få styrke og nytt mot. Og ber inderlig om at Jan Erik skal bli god igjen. Vi tenker på dere!

Monica og Hans

Anonym sa...

Kjære Jan Erik, Stine, Gregor, Einar og Peder

Vi ber for dere og tenker masse på dere. Fredrik har snakket med Jan Erik i dag og vi skal besøke han til mandag. Jeg har prøvd å ringe deg flere ganger Stine, men kommer ikke frem. Vi snakkes senere!

Mange klemmer fra Fredrik, Cecilie og jentene.

Martine sa...

Det var trist å høre om uykka. Godt at du er i trygge hender. Vi tenker på dere og ber om at du må bli helt god igjen. Må Gud være med deg, Stine og alle tre guttene. Dette må være en vanskelig tid for dere. Hilsen Martine, Ole og Rønnaug.

Anonym sa...

Hei Stine og guttene!
Vi synes alle at dette her er veldig trist, og håper veldig at alt går bra. Ber mye for dere alle sammen. Snakket så vidt med Jan Erik i dag som sa dere er på vei hjem snart. Håper hjemturen går greit for dere 4. Akkurat nå ville jeg gjerne bare gitt deg en klem:)Husk at du ikke går gjennom dagen alene, Gud er med... Klem Irene (Gunnar og barna hilser også)

THE BJØRNTVEDT HUSBY'S sa...

Jeg sier meg enig i alt som er sagt, og må også legge til at jeg er full av beundring over at dere tar bilder og informerer på bloggen selv i den situasjonen dere er i nå. Det betyr mye for oss som ber for/tenker på dere!
Rina

Anonym sa...

Litt rart å se Jan Erik slik, med krage på en båre! Vi er blitt godt briefet på huset her, og har etter beste evne omsluttet der i bønn. Håper dere snart alle snart er å se i Norge, og at gutta får møte pappa igjen. Ganske imponeredene å lage en slik blogg Stine! Gode bilder til og med.

Åsmund

Anonym sa...

Trist å høre dette, og veldig sterkt, da vi selv fartet rundt i høy fart på motorsykkel i Kamerun! Dere er med i bønn og tanker!


Leif Arne