fredag, juni 05, 2009

Synode i Bankim

Sitter her på kontoret og kjenner på stillheten. Kun en gressklipper slår et sted i det fjerne. Ellers er det stille, ingen mennesker som kommer og går, ingen latterkuler fra naborommet eller folk som spør etter Controleur general. Det er kun Trude Tomren og jeg som fortsatt prøver å gjøre litt fornuftig. Men hvor er resten?

Jo, de har reist til kirken sin generalsynode i Bankim. Litt avhengig av hvor fort man kjører er det et par dagsreiser herfra (med bil vel og merke). Det er en ganske liten plass som nå har fått storinnrykk av delegater og andre som vil følge synoden. I går var det opplesing av rapporter og referater, mens programmet idag skulle bestå av flere foredrag. I morgen er den store dagen i manges øyne. Da er det valg av nasjonal biskop. Det er to kandidater til stillingen og alle vet at temperaturen kommer til å bli meget høy. Spenningen er også stor fordi det er første gang i historien at det skal velges en biskop.

Vær gjerne med å be om at Herren må få lede valget slik at Hans vilje må skje og at den som velges må være en ydmyk arbeider i Hans vingård!

PS: Det kommer en fyldigere dekning av synoden når mannen er vel tilbake igjen!

Ingen kommentarer: