torsdag, august 21, 2008

DELK, - er du på villspor?

I presentasjonen av oss på bloggen står det at vi ”jobber for Det Norske Misjonsselskap, utsendt av DELK”. DELK tør kanskje være kjent for mange som besøker vår nettside; den eldste lutherske frikirken i Norge.
Men etter tre år i Afrika, hvilket DELK har vi kommet hjem til? Hør bare her:
Som en anstendig barnefamilie la vi i sommer turen innom dyreparken i Kristiansand. Vi hadde sett frem til en strålende dag med spennende dyr og Kardemommeby. Vi visste godt at ved å tre inn i kaptein Sabeltanns verden må man ikke være av det aller sarteste slaget og helst ikke alt for skvetten. Men sjokket var likevel stort da en pen gutt på ti-tolv år tok plass rett foran oss utenfor borgen i Tjuttavika: Han var antrukket i en militærgrønn skjorte med påskriften ”D.E.L.K.” plassert rett over et fryktinnskytende dødninghode.
Vi spurte oss om det var slik Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn hadde sendt barna sine ut for å feire sommerferien 2008. Eller representerte ”uniformen” en ny linje eller noe annet nytt? Var dette noe av alt det andre som hadde gått oss bush-folk hus forbi? Vi ble urolige over ”alt det nye” og spørsmålene var mange. - Var PR-fremstøtet resultat av en mer eller mindre vellykket idémyldring eller brainstorming i en sen nattetime på et Hovedstyre-møte, eller var det simpelthen DELKs nye biskop og tilsynsmann som hadde forlangt endring og trumfet ”faceliften” gjennom?

Uansett hva dette skyldes vil vi som arbeider utenriks nå bryte stillheten og åpent og utildekket tilkjennegi vår mening: Dette er et høyst upassende ryggmerke, både for barn og voksne, og vi kan ikke skjønne hvordan det på noen måte, i eller utenfor Sabeltanns verden, kan være forenlig med DELKs tradisjon og grunnsyn. - Har ikke kirken allerede en god nok logo?

Vi har ikke misforstått hele saken, har vi vel? Det kan ikke ha vært noen frekke sjørøvere som brutalt har stjålet de fire bokstavene som vi trodde var DELKs private?

Ingen kommentarer: