torsdag, september 06, 2007

En oppdatering

Når sant skal sies har vi ikke fått skrevet noen skikkelig på bloggen etter vi kom tilbake fra Norge for noen uker siden. Så mye skjedde på en gang, Gregor ble syk og ellers har det ene tatt det andre. Gregor er altså i full form igjen. Nifst å se hvor fort han ble syk, men like overraskende er det at det går an å bli så for frisk! Bare å glede seg over det!


Det var faktisk veldig fint å komme tilbake til Kamerun og ikke minst til huset vårt. Ute møtte det oss en hage som aldri har vært vakrere, inne var det gullende reint over alt og ellers var det en sammenhengende glede å hilse på folket. Det to første dagene ble det i det hele tatt mye hilsing. Det blir gjerne det her i landet. Å komme til Kamerun denne gangen var en god følelse av å komme hjem. Enn så klisjéaktig det høres ut.


Med til det å komme hjem hører også at vi allerede har drept vår første kakekakk på størrelse men en liten smågris, fått invasjon av maur på kjøkkenet, hatt hver vår realle skylling etter noen basilusker, blitt vekt klokka tre om natta av en blanding av moskérop og hunder som slåss, hatt vårt første strømmbrudd, hatt våre første dager uten vann, fått femti mennesker på døren som spør om hjelp til skole, medisiner og sykehus, fortsatt uten-bleie-trening med Peder som fremdeles synes det er bedre å tisse på gulvet enn i do. Sånn er livet her akkurat nå.


Så har vi fått mange nye kolleger. Vi er ca 20 voksne her, mens fem før sommeren. Vi er 17 barn her mot tre tidligere. Det gjør jo miljøet og hverdagen litt annerledes. Men vi er veldig godt fornøyd med de nye kollegene og naboene våre. Dette skal bli meget bra! Kan ellers nevne at tre kaniner har blitt til til sju i løpet av sommeren... Her leker Elias og Peder utenfor buret deres.

Vi hadde noen fine uker i Norge. Vi skulle vel gjerne vært litt lenger, alle sammen. - Det ble ikke tid nok til å treffe alle vi ønsket! Til tross for tidenes regnsommer har vi bare gode minner fra sommeren 07. Men nå er vi altså "hjemme" klare for en ny runde i Kamerun!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fint å høre nytt fra dere, og som jeg forstår var det godt å komme "hjem". Det er vi glade for her hjemme. Det er aldri greit å skilles fra hverandre, vi også ville jo vært mere sammen med dere, men nå gjør vi en innsats hver på vårt sted og trives med det.Og så er vi så takknemlige at det gikk så bra med gregor.
Her er kaldt om nettene og sol og varmt om dagen.
Fint ukens bilde av den stolte fiskeren - torsken smakte godt den Einar.
Peder, du husker vel å gi kaninene mat og vann. Koselig bilde av deg og kameraten.
Kjempeklemmer fra mormor