onsdag, september 19, 2007

Sølvbryllupsfeiring

I går var vi høytidelig invitert til å feire 25 års bryllupsdag hos våre venner Janne og Etienne Fomgbami (visepresident i EELC). Klokka to startet det hele med en takkegudstjenenste utenfor huset deres.

Som seg hør og bør i Afrika kom de fleste av oss ruslende en halv time etter oppstart, for ikke å komme uanstendig tidlig, men siden det også var noen norske som var med på gudstjenesten var den til vår lille forundring allerede startet. Etter ganske kort tid ble skyene truende og selv om de hadde laget et tak av presenning ble det, etterhvert som regnet bøttet ned, nødvendig å klumpe oss sammen både inne og ute. Men gudstjeneste ble det! En takkegudstjeneste for livet, kjærligheten og tjenesten.

Etterpå var det god mat og kake. Jeg (Stine) var en av to utvalgte som fikk lov til å dele opp kake, slett ikke enkelt når det er over 100 stykker tilstede og to kaker å dele på. Men jeg tror det ble kake til alle - utrolig hvor langt maten rekker i Afrika!

Idag snakket jeg med Etienne og han var så glad for festen igår. For som han sa: tidligere i år hadde han tenkt at det ikke var mulig å ha en fest i september, når det er skolestart og alle sliter med å få endene til å møtes. Men tanken hadde ikke blitt borte, heldigvis. For det er jo så viktig at vi også feirer livet her i Kamerun. Alltid når noen er døde er det gudstjeneste, mat og fest, hvorfor ikke feire gledesdager også?

Jeg er så enig med han, her i Kamerun er det veldig mange som bruker opp en stor del av pengene sine på sykdom og begravelse. Derfor er det flott å se at de kan feire, uten veldig mye penger, gleden og de gode ting i livet også.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei

Så fin anledning til å feire. Følte jeg nesten var med på festen. Vi ble jo rikelig servert innendørs hos Etienne og Janne i jula. Hils de så mye fra oss- alle gode ønsker for sølvbryllupsparet.
Hører at Anders er kommet til dere. Ha det hyggelig i lag- og husk å send tilbake kofferten.

Hilsen mamma Næss

Anonym sa...

hva skjer med oppdateringer a? 2 uker uten er uutholdelig!