lørdag, januar 20, 2007

Camping

Vi er nå vel tilbake fra turen sørover og er nå godt ristet i legeme og sjel etter dagevis på humpeveier. Det er nesten sånn at man må hvile seg ut litt etter ferien. Eller det vil si turen fra ferien. Oppholdet på Limbé med besøket vårt var helt flott og vi fikk skikkelig pustet ut!

Da vi kom hjem oppdaget vi at Internettforholdene var om mulig verre enn noen gang. Den siste uka har det så å si ikke vært forbindelse. Det begynner å bli en kollektiv belastning for hele gjengen her snart! De kummerlige nettforholdene får derfor ta hovedskylden for at bloggen ikke har blitt oppdatert før nå.

Sist onsdag hadde vi en festlig opplevelse. Rett før det ble mørkt kom det kjørende en fullpakket LandCruiser med engelske skilter inn i gården vår. Foran på taket hadde de festet et gigantisk reinsdyrhorn fra Karasjok eller var det Kautokeino? Uansett, det var tre hyggelige norske gutter som var på tur fra kapp til kapp. For tre-fire måneder siden hadde de reist fra Nordkapp og innen sommeren satset de på å være i Cape Town. De spurte pent om de kunne campe i hagen vår og det var selvsagt bare en glede. Det er jo ikke hver dag vi har norske campingturister i bakhagen. De lagde seg mat på et utsøkt medbrakt kjøkken. Der manglet det ikke verken på olivenolje eller krydder.
De hadde mye morsomt å fortelle etter en lang og spennende reise og vi kunne fortelle om Kamerun og forholdene her. Med to soveplasser på taket og et telt på bakken hadde de campet seg gjennom storbyer og landsbyer gjennom Europa og Afrika. Imponerende! Etter middagen kom de innom til oss for en kopp te, noen reisetips, noen røverhistorier og litt norsk melkesjokolade. En liten presentasjon av norsk misjon var også interessant mens gjestenes skittentøy fikk seg en omgang i noe så sjeldent som en vaskemaskin. Etter en lang hyggelig kveld trakk de seg ut i teltene blide og fornøyde, en av dem med et nybakt ”norsk” grovbrød under armen. Smilene avslørte nesten en barnslig glede over og vært litt ”hjemme”. De kan forresten følges på www.safarica.no

Vi ønsker våre nye venner god tur og ber Gud velsigne og bevare dem på reisen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei og hå!!
Snart kommer jeg og camper i hagen deres jeg og!!!!

Anonym sa...

Utrolig kult! Du skal ikke se bort fra at brødrene gjør noe lignende om noen år. Må bare skaffe oss en passende landcruiser først.

- Leif Arne -