onsdag, januar 03, 2007

Bibelutgivelse i Yimbéré

Herman, Marianne og Jan Erik la den 28. desember ut på den 10-12 timers lange bilturen til Yimbéré som ligger 400 km sør for Ngaoundéré, rett nord for Bankim. Jan Erik hadde fått i oppgave å representere NMS i forbindelse med en stor bibelfest i anledning utgivelsen av Det nye testamente på språket Kwanja. Oversettelsesarbeidet har vart i 24 år og vært ledet av den Kanadiske presten Martin Weber. For oss alle var det en stor opplevelse å se hvilken glede folket viste over å ha fått NT på sitt eget språk. Dette var noe vi alle vil bære med oss som et verdifullt minne til tross for at veiene her i landet må være blant de verste i verden!

Her er Marianne sammen med landsbysjefen

Vi ble godt tatt i mot og ble innlosjert i et hus i nabolandsbyen til Yimbéré. Lite visste vi om hvem vi tok inn hos. Over alt hang det bilder av husets herre der han hilste på forskjellige storheter, alt fra Kameruns president Paul Biya til Frankrikes Jacques Chirac.


Det viste seg at vi hadde kommet til landsbyens store sønn som hadde vært en landskjent tv-journalist, parlamentsmedlem og nå har en fremtredende rolle i statsforvaltningen. – Og vi som hadde bekymret oss for hvordan vi skulle overnatte i bushen…

Ingen kommentarer: