tirsdag, februar 26, 2008

Millenniumskirken innviet

Sist søndag ble Millenniumskirken innviet. En mektig katedral med mer enn to tusen sitteplasser. På søndag strålte den som et smykke selv om ikke alt var helt ferdig. Men det skal være sånn med katedraler sies det, alltid litt som står igjen. Til stede var Kameruns turistminister, provinsens guvernør, byens borgemester og ellers andre storheter.

Før selve gudstjenesten startet var det en kort seremoni i den gamle stasjonskirken der det ble takket til Gud for alt hva den hadde betydd for folk gjennom mer enn sytti år. Etter det gikk det prosesjon rundt den nye kirken; nesten sytti prester i skrud og en uendelig rekke med korsangere. Et mektig syn og en stor opplevelse.
Gudstjenesten varte lenge, men det føltes ikke sånn.
Nå er kirken åpnet og det er nå den virkelige kirkebyggingen begynner! Vi ber om at denne kirken må bli til stor velsignelse for denne byen og dette landet.

Her blir Reinert takket av kirkepresidenten for arbeidet han har gjort. Presidenten sa at han ofte hadde vært redd når han så mannen på krykker klatret like til topps i stilaset, og mange ganger hadde han spurt seg om det virkelig var nødvendig. - Takk til en tapper arbeidsleder!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig flott å se at kirken nå er så godt som ferdig. Det gir gode & sterke minner! Ønsker dere Guds velsignelse over det viktige arbeidet videre!

Vidar sa...

Halloen!
Det er så utrolig bra å lese det dere skriver!
Ser ut til at innvielsen ble en flott festdag. Håper alt er bra med dere! Tenker ofte på Kamerun og den flotte måneden vi fikk Være der.
Hils rundt dere.
Gud velsigne dere i arbeidet!

Hilsen Vidar Hystad