mandag, februar 25, 2008

Kirkeinnvielse på Universitetet i Ngaoundéré

Søndag 17. februar var det tid for innvielse av Universitetskirken på Dang i Ngaoundéré. Fra og med denne dagen fikk kirken i tillegg navnet ”Njell Lofthus”. Langt over tusen mennesker var med på den storslåtte og festlige gudstjenesten.

Det norske koret ”Stavanger Gospel Company” imponerte storlig. Jeg tror folk i salen nesten ble litt stolte over å være norske. - Selv vi som trodde vi ikke likte gospel!

Det ble et sterkt møte med Njell og forsamlingen, der han satt i rullestolen bare noen meter fra ulykkestedet der han falt og ble lam i oktober 2006. Selv nøyde seg med en kort og fyndig hilsen. Hans håp var at kirken kunne bli et hus der studenter og andre kunne møte Herren Jesus; et sted for sang og bønn, forkynnelse og lovprisning.

Fungerende biskop i Møre, Øystein Bjørdal, (the Bishop from the fjords and the waterfalls in Norway) talte under gudstjenesten. Legg merke til den fjonge bispekåpen. Sånt kan kamerunesere like. - Ja, vi liker det vi andre også...

Et norsk filmteam er med på turen for å lage dokumentar om Njell Lofthus. - Følg med på TV2 til høsten!
Peder og Aksel på kirkebakken før gudstjenesten. Peder koser seg i høyden.

1 kommentar:

Borges sa...

...blir litt bekymret jeg... -må man være høykirklig og like kjolekledde prester for å besøke kamerun? Det er slett ikke spydig ment, men et ærlig spørsmål...